tirsdag den 13. februar 2018

Kreditkort og Martin

Martin (min udkårne) er faktisk lidt af en super helt. Han kan også få ting til at ske, som andre siger slet ikke er en mulighed. Når man taler med andre danskere i USA er de helt målløse over, at vi fik kreditkort lavet, før vi havde et "CPR"nummer herovre, men vi skulle bruge nogle checks såååå, Martin spurgte da bare i de banker, vi nu lige kom forbi. 

På en tur fra Las Vegas til San Luis Obispo, for mange mange år siden, kørte vi igennem en lille by, der hedder Vicorville, og her fik vi så lavet kreditkort til os begge. Det tog dem 3 timer, hvor vi bare sad der og ventede på, at de gik igennem og tilsidst begyndte vores søde bankdame febrilsk at hive billeder frem af sine børn. Vi havde på det tidspunkt en 7-8 timer foran os i bil og banken lukkede mens vi sad der. Så kørte vi afsted i mørket med vores nye kreditkort - som altså godt kunne lade sig gøre at få lavet - for vi vidste jo ikke, at det ikke kunne og vi vidste heller ikke, at man altså ikke kørte fra Las Vegas til San Luis Obispo om natten, så det gjorde vi. 

Martin kørte i mørket gennem sumpe, der lugtede af svovl og over bjerge med stejle skranter og lagde hovedet tilbage og drak cola, mens jeg med sveden i håndfladerne stirrede de mange kilometer ned på små beboelser og tilsidst gik også lyset ud i alle husene og klokken blev 3 om natten og vi ankom til vores hotel i San Luis Obispo (selvom det slet ikke er muligt, at køre den tur og så på det tidspunkt). 

Der er så mange ting Martin og jeg ikke er klar over, slet ikke kan lade sig gøre og derfor kommer vi tit til at gøre dem alligevel og selv, når vi har gjort det, står folk og forsøger at forklare os, at det jo ikke kan lade sig gøre. I starten forsøgte jeg at hive fat i folk og sige, jamen se her, vi står faktisk med to helt almindelig kreditkort i hånden og vi var fattige studerende, da vi fik dem og det kunne lade sig gøre?! Eller vi kørte denne her tur om natten, eller vi stod med to kufferter i LAX og ingen plan og vi endte altså ikke på gaden osv. osv. men men men 2018 er simpelthen året, hvor det stopper. 

Jeg gider ikke længere bruge tid på folk, der er fuldstændigt sikre på, hvad der kan lade sig gøre både i USA eller i livet i almindelighed og det er oftest dem, der råber højest ud i verden. Hvis du vil høre, om alt det, der ikke kan lade sig gøre, så stil dig i kø på diverse facebookgrupper eller spørg Lotte fra HR, der altså har været på en guidet tur i Tunesien og derfor ved alt om lufthavne udenfor EU. Ellers så prøv selv, bare prøv og måske kan det lade sig gøre og måske kan det ikke - det er sådan vi andre gør, vi prøver og brænder os og brækker os og falder og slår os og nogengange lykkes vi, og det kan Lotte fra HR bare slet slet ikke være med til!