fredag den 22. december 2017

Drømmerejser (måske i 2018?)

Kan man egentlig lide af udlængsel, når man allerede er flyttet om på den anden side af jorden? Ja, åbenbart, jeg drømmer om mange flere eventyr sammen med ham jeg elsker og vores lille skat. Udover, at jeg jo elsker vores rejser til Danmark - Århus er så hyggelig, gamle venner og familiebesøg er jo svære at slå og København bliver jeg nok aldrig helt færdig med - så er her en lille liste med steder jeg drømmer om at besøge i den nærmeste fremtid: 

1) Bora Bora - Ja, faktisk er hele Polynesien lidt af en drøm for mig. Jeg sad klistret til skærmen, når Nordkaperen lydløst sejlede rundt på krystalblåt hav og Kløvedals rolige stemme speakede indover havet, om hvor vidunderlige polyneserne er. Der er drømmen at slentre rundt mellem palmer i den alt for dyre bikini, jeg købte til vores Key-west eventyr. Spise nyfangede fisk serveret på blade. Inhalerer følelsen af blødt hvidt sand mellem tæerne, mens jeg går med Martin og Mathilde i hånden i solnedgangens orange lys. Fylde verden med masser af latter, mens vi aftenbader, spiser mad med masser af kokos og bare nyder livet og hinanden. 

2) Italien - Rom og Firenze er de første byer, vi besøger - Firenze fordi, hvem har ikke læst Machiavelli eller hørt om den fantastiske arkitektur. I Firenze vil Mathilde kede sig en smule, men elske deres tynde pizzaer, som vi finder på en lille fortovscafe, der ligner noget fra en 50’er Hollywood film, hvor tjeneren servere vin fra en flaske med kurv omkring og går med halsklud, mens scootere suser forbi.  Efter Firenze tager vi videre til Rom, fordi jeg aldrig i mit liv har spist bedre, end sidst jeg besøgte byen. Martin har aldrig været i Italien og jeg vil meget gerne give ham den glæde for (måske ligefrem forelskelse i) pasta, man kun kan finde når en frisk paste med en let sovs bliver serveret på syngende italiensk. Men efter et par dage i Rom tager vi ud på landet, i en stor lejet villa med en af de der pools, der går i et med horisonten og bjergene. Vi spiser friske appelsiner og vindruer og får bragt nybagte kødtærter og brød i en kurv til døren. Jeg køber hjemmelavet badesalt, der dufter af citron på det lokale marked, og ligger en time i huset store badekar, hvorfra jeg kan se ud over bjergene.   

3) Grækenland - Jeg ville egentlig gerne besøge det gamle Grækenland - men nutidens kan måske også gøre det - Vi ser templerne, bader i havet og synger alle sangene fra Mamamia (mens jeg danser rundt i smækbukser og drikker kold hvidvin). Martin og Mathilde henter olivenbladsindpakket mad, mens jeg får lakeret negle og masseret mine ømme skrive-skuldre. Vi bor i et lille hvidt hus, vi har lejet i 2 måneder - hoveddøren i huset er buet og med en tegning af en vinranke rundt om. 4 dage om ugen sidder jeg på en smukt værelse med udsigt udover havet og klippeøerne derude og skriver på min nyeste bog, mens Martin og Mathilde tager på eventyr, bader i husets lille pool eller i havet omkring os. Om aftenen går vi ud og spiser den dejligste mad, vi griner og falder trætte i søvn mellem lavendelduftende sengetøj. 


4) Paris - helst i 1920’erne - Jeg ville gerne daffe rundt med datidens kultur-genier i et sort tætsiddende sæt tøj, der får mine former til at se perfekte ud. Jeg vil have Hepburn øjenbryn og små røde ballerinaer på fødderne, mens jeg drikker mystisk mørk rødvin, der matcher min læbestift. Faktisk er jeg ikke helt sikker på, at jeg ville besøge nutidens Paris. Ikke, at jeg har noget imod Paris, jeg nok bare hellere til nutidens Marseille, hvor vi dypper tæerne i vandet fra båden. Den første aften spiser jeg confit de canard i en løsthængende sort-og-hvid-strippet kjole med stropper, der viser mine solbrune veltrænede arme. Når Mathilde er lagt i seng om aftenen, vil jeg være iført dramatiske sorte hængeøreringe og en rød taske. Martin skal nærmest konstant være i ført smoking og et af de der tunge udskårne krystalglas med en gyldenbrun whiskey og et par perfekte isterninger uden luftbobler i - helt klare og gennemsigtige, og så skulle de klirer let mod glasset, mens vi går omkring på dækket af vores lejede lystjagt med mandskab. Om dagen vil Mathilde hoppe i vandet og vi vil natuligvis følge efter, mens frokosten bliver anrettet og så vil vi våde og friske kunne sætte os til bordet med smagen af salt endnu som dråber på læberne. 

5) Hawaii - Mathilde er super vild med Moana (tror hun hedder noget andet på dansk?) og nu har vi set filmen et utal af gange sammen, ja, altså vi kører altså ikke helt det der med nul-skærm-politik herhjemme. På nettet kan jeg se, at der er lidt delte meninger om Hawaii nu også er en del af før nævnte Polynesien - men lad og sige det er - for jeg er heller ikke sikker på, hvor Moana faktisk foregår, men under alle omstændigheder giver filmen mig en stor lyst til at besøge Hawaii. På Hawaii går jeg rundt med blomsterkranse i håret og drikker vidunderlige søde drinks ud af kokosnøder. Jeg kigger på en smilende Mathilde også med blomster i håret, der leger på standen, mens hun gnasker vandmelon og får sand mellem tæerne. Martin sidder og nyder et glas koldt et eller andet og laver sjove og spændende ting på laptoppen, mens hans smiler til os, og overbeviser sig selv om, at han også snarest må hoppe i havet med os. 

6) Japan - Jeg har aldrig været der, heller ikke i fantasien - men i Japen forestiller jeg min, at jeg går imellem tusindvis af sart lyserøde kirsebærblomster og mærker vinden og de mange små blade blidt glide mod mine kinder. Jeg vil drikke te ved en højtidelig ceremoni mellem vægge af papir. Familien vil sidde på gulvet i skrædderstilling ved små borde, mens vi hviskende spiser frisk sushi.  Vi samler heletiden alt vores skrald op, så tager jeg Mathilde i hånden og ser månen stå op over floden, mens jeg mærker et kys fra Martin mod min nakke, (og glemmer alt om døde japanske delfiner for et øjeblik). 

7) Washington DC og New York - Her besøger vi selvfølgelig det Hvide Hus og bliver vist rundt og prøver at stå i det ovale værelse, hvor vi også fotograferer som gale. Vi får lov at komme ind i det ypperste, fordi vi kender nogen, der kender nogen, der kunne få os ind. Mathilde elsker alle de sjove museer, vi hver dag besøger, specielt det med dinosauruserne. Vi spiser krabbekløer og vores matchende sandfarvede trench coats bliver let våde af forårsregnen på vores mange gåture. Efterfølgende flyver vi til New York, jeg spørger flere på vejen, hvorfor det egentlig hedder the big apple og ingen kan rigtig svare. Vi bor på et hotel på Manhatten og shopper, sejler ud forbi Frihedsgudinden (Martin bliver en anelse blå i kanten af bådturen) og så spiser pizzaer til aftensmad. 

8) Malta - Her besøger vi min storebror og hans familie. Vi har lejet et lækkert hus med en stor pool, og et af de der lange udendørs træborde med 16 stole. Børnene hænger ud udenfor og plasker, mens vi går lidt til og fra og dækker bord med levende myggelys og masser af maltesiske retter - Teenager og pre-teen dukker op, da den vi sætter os ved det meget instagramvenlige bord med skåle og kander i mange farver og arter - vi spiser til solnedgangen og ser stjernerne stå op - så fortrækker vi indenfor og spiser en hvid kage dækket af spiselige blomster til dessert. Vi er alle lidt snaldrede af den gode vin og alt fra Amerikansk politik til uldnesokker bliver diskuteret ud på de sene timer. 

9) Monaco - Vi har lejet en rød sportsvogn, og jeg har fået håret farvet rødt til turen og bære i bedste Grace Kelly stil et gennemsigtigt tørklæde over mine røde krøller. Mathilde sidder bagi iført en lyseblå kjole med matchende ballerinaer og jeg er trukket i 1950’er spadserdragt, mens Martin sågar har anskaffet sig en hat og kørehandsker til lejligheden. Vi kører op i bjergene til en lille restaurant vi har fået anbefalet og det er det hele værd. Udsigten, maden og de søde mennesker, der ejer stedet og som får os til at le hele tiden. 

10) New Zealand - Jeg tvinger Martin og Mathilde ud og se Ringenes Herre kulisser på 3. dagen. De nyder den smukke natur, men driller mig alligevel. Vi kører gennem marker, der lyser lilla af lupiner (tror vi nok de hedder) og ser tusindvis af får - vi får alle købt en lækker uldsweaters og nyder bare den helt fantastiske natur, der er overalt omkring os. Vi hopper om bord på et cruise ship og sejler over og ser Sydney. Vi nyder tiden på skiber, hvor vi intet skal andet end at sove længe, spise god mad og gå i land i spændende havne.