fredag den 1. december 2017

Det glæder jeg mig til i December

I december glæder jeg mig naturligvis allermest til julen! Jeg glæder mig til at jule med Mathilde og til at hygge og bage - jeg glæder mig til at drikke gløgg med Martin og kysse ham grundigt under misteltenen, og så glæder jeg mig selvfølgelig til, at vi skal en tur til Danmark.

Det bliver så hyggeligt at finde julekasserne frem og pynte op med Mathilde - og i år kan hun jo rigtig være med til at klippe-klistre - jeg glæder mig til at få sendt de sidste julekort, og til at læse alle dem vi får. Jeg gemmer dem alle i små sirlige bunker med sløjfer om, en bunke fra hvert år og i december kigger jeg i dem igen - kører fingrene henover håndskiften og tænker på dem, der er ikke er her mere - og glædes over billeder og hilsner fra alle de små børn familien vokser med år efter år.

Jeg glæder mig til, at Mathilde skal åbne pakkekalender og jeg glæder mig til duften af kanel og gran.  Jeg glæder mig til at smage min mors andesteg og svigermors berømte leverpostej, jeg glæder mig til flødeboller fra Thy og så glæder jeg mig til helt friske rundstykker med mørk øko-pålægschokolade og kærgården indtaget til duften af kaffe sammen med forældre og svigerforældre.

Jeg glæder mig til frostfølelsen på kolde morgener og bare duften af frost - og til igen at opleve mørket i Danmark på denne tid af året, det er så hyggeligt at sidde og se ud på mørket og nyde levende lys. Jeg glæder mig også til at tage afsked med 2017 og sige goddag til 2018 i slutningen af december - 2017 er noget vildt synes jeg.

Mest glæder jeg mig til at se Mathilde sammen med hele familien og se hende vokse og fortælle på dansk og engelsk til venner og familie - jeg glæder mig til at have tid med hende og Martin, og til bare at nyde at holde lidt fri fra studier og skrivning. Til lange morgener og små julekys til duften af appelsiner og nelliker, mens stege syder i ovnen og julesne falder fra oven.