torsdag den 28. december 2017

De bedste serier 2017


Ej i er nødt til at finde jer i en lille liste med årets absolut must see serier - Martin og jeg har ligget under dynen og svælget i dem i løbet af 2017:

1) Game of Thrones
Er min totale favorit - jeg elsker den serie og hvis du endnu ikke har prøvet at se den, så lov mig at gøre det - den er så god! Det kan godt være den er fyldt med drager og fantasy - men det er intrigerne, magt opgøret og menneskerne, der holder det hele oppe og jeg elsker det. Hvis du skal begå dig i erhverslivet så vid at dine konkurrenter med sikkerhed har mæsket sig i serien, og kan falde dig i ryggen med dens tricks når som helst!

2) Big little lies
Udover, at skuespillerinde er fantastiske smukke - er de også meget meget talentfulde og det her er bare en af årets mest velspillede serier. Jeg elsker også deres Monterey strandhuse, faktisk så meget, at vi da lige måtte en tur til Monterey - de fleste af husene ligger så i virkeligheden i Malibu, hvor jeg også har stået og drømt. Stemningen er både lys og glad - specielt i starten af serien og bliver så mere og mere dyster, mens historien langsomt trevles op. Historien starter med et mord, og man aner ikke hvem der er død eller hvem, der har gjort det --- men lige så langsomt afsnit for afsnit graver vi os dybere og dybere ned i hovedpersonernes eksistens og de valg de har truffet og historien står klarere og klarere til den kulminere i sidste afsnit som heller ikke skuffer. Jeg elsker, at der bliver produceret en serie, der ikke skal skamrides med sæson efter sæson efterfølgende, men som bare står smuk og klar med vidunderlig sæson. Host host vi måtte opgive House of Cards i år, da den nok burde være sluttet efter 2. sæson...

3) Murder in Paradise
Ja, den kom der så en ny sæson af i 2017 - og den er bare rar. Det føles som at sidde og drikke pinacoladaer med hvidt sand mellem tæerne, at se den serie og det bedste af det hele er, den er så lys og mild, at Mathilde sagtens kan se med. Hvert afsnit starter med et mord, men det er skruet sammen så man aldrig ser blod eller vold og fra lige klippes direkte til den lyse og glade calypso intro. Så kommer detektiverne ellers lige ind fra strand og blåt hav og løser mordet og alle er glade og videre ud i det smukke blå hav. Det føles som en lille strandferie og jeg tilgiver Martin for altid at afsløre moderen før tid.

4) Mumitroldene
En af de serier, der virkelig har fyldt herhjemme i 2017 er serien om Mumi og hans venner  - specielt lille My har fået en stor plads i Mathildes og mit hjerte. Martin synes de er lidt klamme og uhyggelige - men det synes jeg er en del af deres charme. Jeg er ikke så vild med den nye serie, hvor dukker af filt hopper rundt - nej, det skal være de gamle afsnit med alt deres uhygge og magi tak.

5) Beverly Hills 90210
En anden gammel klassiker jeg erhvervede mig i år, er første sæson af 90210 - midt i alt Trumpen skulle jeg lige mindes om, det USA jeg drømte om engang- hvor mor Cindy altid kan løse alting med hjemmelavet mad og nærhed. Det er virkelig sjovt at gense disse afsnit og jeg bliver helt ført tilbage til min egen teenagetid med alle dens op og nedture. Nu er jeg mere Cindy og håber på at stå og rive nogle salatblade i stykker med fingrene, mens Mathilde betror sig til mig midt i vores Beverly Hills hjem en dag...