tirsdag den 21. november 2017

Min undren omkring vacciner


OK, jeg ved godt, at det her er et super sprængfarligt emne og måske endda lidt sært på min blog, og jeg håber ikke, det bliver taget ilde op, af alle mine lægevenner - men, og nu kommer det - jeg er godt nok ikke helt tryg ved vacciner. Jeg mener, bevares, jeg ville da nødig have polio og i familien følger vi allesammen vaccineprogrammet for Californien. Faktisk har både Martin og jeg fået dobbelt af alle børnevacciner, fordi vores vaccinationskort var blevet væk, så vi måtte vaccineres igen for at komme ind i USA. Men, jeg har oplevet at blive svag og slap efter HPV-vaccinen - jeg aner ikke, om det er vaccinen eller det at komme op i 30'erne, der har gjort mig lidt svag i koderne - men stod Mathilde foran HPV-vaccinen, sagde jeg faktisk nej tak.

På den anden side følger Mathilde vaccineprogrammet og det regner jeg da med, at hun skal fortsætte med. Men, det er lidt spøjst at høre mediciner-venner i Danmark tale om, hvor tosset det er med skoldkoppe-vaciner i USA - og høre danske læger drillende spørge: hvorfor vaccinere mod skoldkopper? Den sygdom er jo mild og fin - og den får man da bare som barn --- Mens de bagefter himler op om, hvor vigtigt det danske vaccineprogram er - det får mig ærligtalt til at tvivle på hele møget og alt det skidt, der bliver sprøjtet ind i mit lille barn.

Hvis vi skulle få et barn mere, vil jeg også udskyde den vaccine, de giver lige efter fødslen på de amerikanske sygehusene. Mathilde kunne jo ikke helt selv trække vejret og blev slap og træt og vi kunne ikke få hende til at spise - hun endte efter få timer i kuvøse med slanger og ledninger over alt - om det skyldes vaccinen eller ej, er der jo ingen, der kan sige noget om - men når hun nu havde alt det andet at slås med og vacciner generelt gør hende mere træt og slap, tænker jeg, vi nok godt kunne have udskudt denne vaccine, til hun kom ud af kuvøsen og med hen til sin egen læge. Vi fik jo også besøg af hjemmesygeplejerske, der evt. kunne have givet den - selvom det måske er mere trygt på sygehuset. Så hvis der kommer en ny baby, mener jeg nu godt, at den første vaccine kan vente til første lægebesøg, der jo sker 2 dage efter vi kommer hjem.

Jeg synes helt ærligt også, de danske lægers arrogance overfor utrygge forældre er usmagelig. I min optik er forskning super vigtig og jeg forsøger at basere de fleste valg i livet på saglighed og faglighed - men men men kære danske læger - forskningsresultater er ikke skrevet i sten, viden er organisk og bevæger sig - vi kan jo kun gøre det, vi tror er bedst lige nu, men hvis flere og flere oplever bi-virkninger og utryghed så bør det da tages til efterretning.

Jeg stiller mig ærlig talt også lidt tivlende overfor moderne forskning - hvor meget mon er betalt af medicinalindustrien, tænker jeg altid? De store reviews, hvor forskere samler alle studier indenfor et emne og udgyder respekt - men hvor mange studier, der ikke vidste en effekt er blevet afvist af journalerne? Hvor meget er det forsket i det? Hvem var forsøgspersonerne? Og kan voksne hvide mænds effekt overføres til små børn?

Det er så mange gruopvækkende fejl gennem medicinens historie - lige fra arrogante læger, der nægtede at vaske ligvæsken af hænderne før de hjalp med fødsler - til det hvide snit, og mere moderne tider, hvor søvnskemaer og modermælkserstatning smadre amning og små børns søvn. Kære læger reporter nu de bi-virkninger, vi som patienter beskriver for jer - jeg fik igen og igen depressioner, hver gang jeg tog p-piller og var glad og frisk uden, der var en klokke klar sammenhæng - men ikke eneste gang blev noget meldt noget videre i systemet, det fordre ikke ligefrem min tiltro til hele indberetningssystemet. Så kære nutidens læger, kig nu bare lidt nysgerrigt på, hvorfor folk er nervøse og drop arrogancen, og tag jeres patienter alvorligt.