søndag den 15. oktober 2017

Mormor, Golden Gate og masser af røg


Så har min skønne mor været på besøg og det var noget af et besøg! Vi var Zoologisk have, vi var i legetøjsbutik, hvor Mathilde fik det mest fantastiske Halloween Costume og vi kørte op til Golden Gate Bridge og nød solen. 

Da vi kører mod broen overflyves vi af jetjagere, der tegner hjerter med deres røg - de flyver så tæt ned over os, at bilen ryster. Da vi rammer broen er alt magisk - tusindvis af hvide sejl hilser os fra havet, jetjager buldrer over os og solen skinner fra en skyfri himmel. Vi kører opad vores gamle udsigtsbjerg og når P-pladsen på toppen og lige efter vi er vinket ind lukker de bommen efter os - så er pladsen fyldt. 

Vi stiger ud og når, at opleve det sidste af air-showet herfra - bemærk lige de 4 jetjagere på vej mod broen ude i højre side af billedet. Det er virkelig smukt og magisk. Men mormor skal opleve mere Californien - kæmpe ildebrande hærger nord for San Fransisco i øjeblikket - efter nogle dejlige dage i det fri, vælter røgen pludselig ind over os i Silikon Valley og vi må søge ind og lukke døre og vinduer. 

Vi har været i totalt lock down i nogle dage - en god venindes mand kører to times væk, og henter hepa luftrensere til vores to familier efter vi har siddet i de skadelige partikler et par døgn. Vi overvejer sågar at tage væk - men efter at have snakket med folk i Seal Beach, hvor det nu også er helt røgforurenet. Det var så dejligt at have mormor til at lege med Mathilde og underholde med modellervoks og leg - når vi ikke kunne komme ud.  

Jeg har nok ikke været helt den bedste vært, da alle vi mødre sad og smsede på livet løs og luftfiltre og partikler og lungevæv hos små børn. Det har og er virkelig været tæt på - folk er døde og hjem brændt ned lige der, hvor vi ellers kører op på picnic og hygger os. Vi har været på en af vores livs bedste ferier i Napa Valley og det er svært ikke at græde over alle de triste historier. Her går vi blot og kæmper med røgen - selvom der er kæmpe brændfare overalt - så håber vi ikke, vi kommer til at opleve ilden her. 

Mormor tog dog det hele med godt humør og er nu igen vel hjemme i Danmark og meget savnet her. Vi glæder os så meget til at se hende snart igen og Mathilde håber meget på det er hende, hver gang det banker på døren. Mathilde snakker også meget om, at hun gerne ville have været med hjem til morfar - men lige nu nøjes med at ringe til ham fra sin blå plastic telefon.