søndag den 1. oktober 2017

Det glæder jeg mig til i Oktober

Hurra, en helt ny måned er netop skudt igang og der er så meget at glæde sig til og over - efteråret er landet, bladene dufter nødeagtigt og vejret er perfekt til te og gode bøger.

 Jeg glæder mig som et lille barn til Halloween, vi holder kæmpe fest herhjemme for alle Mathildes venner og deres forældre. Jeg elsker at holde fester og jeg elsker at se alle ungerne hygge sig. Jeg har købt rigeligt ind af skeletter og edderkoppespind - jeg ville gerne have haft et fuldt størelse skelet i en af vores havestole, men nu må vi se, om jeg når at finde et billigt et.

Min mor kommer på besøg heri starten af oktober og det glæder jeg mig bare så meget til. Jeg glæder mig til at se hende lege med Mathilde, til lange snakke og frokoster, hvor alting bliver vendt og til at pynte op til Halloween med hende. Min mor var også med til at pynte hele huset op sidste år, så nu er det jo nærmest fast tradition, at hun skal være her og pynte med. Jeg glæder mig til at sidde med min mor og Mathilde og klippe Halloween pynt og til at ligge sidste hånd på vores udklædning.

Det er jo også første år Mathilde rigtig kan gå med ud og trick or treate - i byens lille butiksgade vil alle butikkerne være fyldt med udklædte voksne, der deler slik ud i weekenden op til Halloween og der skal vi da ned og parade rundt. Jeg er så følsom, at jeg bare ved, jeg vil skulle stå og blinke tårerne væk over, hvor søde alle børnene er. Desværre er det først efter min mor af taget afsted, så jeg må se om jeg kan få taget rigeligt med fotos.

Jeg glæder mig også bare over efteråret og over bladende skifter farve til gylden og orange - det er så smukt og vores gade er helt fyldt med træer, der laver de mest fantastiske røde og orange stjerneblade. Dem skal vi have samlet og klistret op på papir her i oktober.

Jeg ved godt det er at tage glæderne meget på forskud, men der er jo også måneden, hvor julegaver indkøbes, julekort trykkes og nisserne så småt flytter ind i varmen hos os efter at have boet ude hele sommeren - vi glæder os meget til at hilse på dem igen og høre om deres sommer.

Endelig glæder jeg mig til at starte på studiet igen - denne gang står den på litteratur og masser af det. Jeg skal endelig beslutte mig, om det skal være Shakespear eller en masse britiske forfatter fra Victorian og Edwardian times. Martin mener, som tit er klogere end jeg (han læser heldigvis ikke bloggen), mener, at jeg nok bliver gladest for det sidste - så tror det ender med det.