onsdag den 16. august 2017

Mathildes fest


Så er invitationerne sent ud og jeg er ved at gøre mig mentalt klar til, at jeg snart har en datter på 2 år! Det er så trygt, at hun kun er et --- et lille år --- og nu er hun snart 2! Jeg blev konfronteret med spørgsmålet om preschool i dag, det gav lige en lille ekstra klump i maven, for på et eller andet tidspunkt begynder hun jo i skole, og det er jeg slet ikke klar til lige nu - jeg mener, hun er jo kun 1 år --- lidt endnu.

De fleste af hendes venner begynder (som jeg har skrevet før) i preschool nu her, hvor de bliver 2 år - men jeg nyder nu at gå hjemme og vi er ude at lege hver dag med andre børn. Når jeg siger de begynder i preschool er det ikke den Danske 7-17-model vi taler om, deres mødre går fortsat hjemme og de er afsted et par timer 1-3 dage om ugen. Jeg er igen blevet spurgt, hvorfor Mathilde ikke skal det - som om vi har lavet et meget bevidst fravalg - men jeg ser det nok som mere et tilvalg. Jeg kan ikke helt se behovet for det, og slet ikke det der med at poste tusindvis af dollars i det... Jeg mener, hvis vi gik hjemme for nedrullede gardiner, kunne jeg se behovet for, at "socialisere" hende (det lyder som en hund), men vi ser så mange børn hver dag. Rent fagligt kan jeg heller ikke se, at hun ville få gavn af det - hun synger ABC-sangen med faderen, hver morgen for tiden, og viste mig i dag, da vi så et ur, at hun kan tælle til 12. Jeg synes faktisk, hun er for lille til, at vi sådan "flash-carder" hende (selvom jeg desparat forsøger at lære hende, hvem andre en Trump er!) og det er alt for tidligt at lære hende den lille tabel - det er fint hun elsker tal og bogstaver osv. og jeg elsker at læse med hende og lege - men synes ærlig talt at læringsmål og skemaer hører til, når hun bliver noget ældre. Jeg synes, hun skal have en masse fri leg og sjov i de næste 2-3 år og så må vi se, hvad vi finder på.

Nå men selve fødselsdagsfesten holder vi hjemme, med brunch, mimosaer og masser af snacks. Det er lidt udenfor normen heri Silicon Valley, hvor man normalt lejer en park eller noget at holde festen i. Sidste år havde vi øl og vand, og vi havde ikke skrevet sluttid i invitationen, hvilket faldt helt udenfor normalen - I år kører vi klassisk mimosa-drinks og har skrevet festen slutter 14.30.

Jeg har længe gået og tumlet med om festen skulle have et tema - de "hotte" teamer i år er: Unicorns, Mermaids og til nød flamingoer. Man kunne også køre et klassisk tema med Sesame Street eller prinsesser. Vi har næsten lige været til en tog-temafest for en lille dreng - de havde også de mest cool party favors (gaveposer til gæsterne) - det har sat lidt pres på mig. Jeg havde først tænkt, at de pis gider vi ikke - men nu leger vi med den Thomas tog bold og den togfløjte Mathilde fik dagligt, så jeg føler alligevel vi nok burde finde på noget...