tirsdag den 21. marts 2017

Vådt hår og hvad så?Jeg er meget nysgerrig omkring, hvad andre mener om dette emne - da jeg faktisk stort set aldrig tørrer mit hår, efter jeg har vasket det. Altså jeg slår da lige et håndklæde omkring og gnubber det, når jeg stiger ud af badet, men jeg står ikke med hårtørren og blæser i 15-20 minutter (det har jeg simpelthen ikke tålmodighed til). Men i Sydcalifornien og til dels også her i norden var/er det super tabubelagt at gå ud med vådt hår - selvom vi boede lige opad stranden og folk ofte gik på restaurant kun iført i bikini/badebukser og klipklapper. Man skulle bare ikke træde af sandet med stadig vådt hår, også selvom badetøjet dryppede hele vejen op til restauranten.  Jeg husker engang, lige da vi havde fået Mathilde, Martin var alene med hende, og jeg løb over og smed febrilsk vare ned i en kurv. Jeg mødte en dame fra min bogklub og hun var helt i chok over mit våde hår og spurgte om jeg godt vidste, at det var vådt. Min kommentar var noget i retning af “Jeg har en to uger gammel baby, det er et under jeg har fået det vasket i dag ven!”. Men selv hvis jeg ikke havde haft en baby ville det jo tørre på nul komma fem i varmen i Sydcalifornien - her i det nordlige er jeg faktisk nødt til at tørre det lidt ind imellem, da det er for koldt at gå ud med vådt (synes jeg). I Danmark gik jeg heller ikke ud i frost og kulde med totalt vådt hår - men om sommeren lufttørrede jeg det altid. Er jeg sær som en fri-tisser, men lidt mere som en fri-tørrer i en verden af varm luft? Er jeg mega hippie-agtig-zen-type, der både sparer på miljøet, men også gør hvad der er bedst og sundest for håret? Eller er det bare helt normalt og går andre danske kvinder også gladelig ud med vådt hår? Smid gerne en kommentar – er rigtig spændt på hvad i siger?