onsdag den 4. januar 2017

Godt NYTÅR

Så er 2016 endelig slut - nu er der ikke flere, der kan nå at dø i det Herrens år! Året har været præget af krig, terror, Trump og død - sygdom og død i min egen familie og hos nære venner, ja jeg har også selv været mere syg end vanligt - helvedesild og influenzaer galore fra helvede. Men året har også budt på gode ting og dem vil jeg hellere huske på, så her kommer 10 herlige ting/personer/begivenheder fra det forgange år:

1) Vi har haft fantastiske gæster og besøgende fra Danmark året igennem og det har bare været så dejligt og rørende at se Mathilde sidde hos bedsteforældre og gode venner og nyde opmærksomheden. Vi er så glade for at folk tager turen over og siger Hej! Tusind tak til alle, der har været forbi i 2016!

2) Vores ferie til Florida var lige hvad vi trængte til - det var balsam for sjælen at sidde og stirrer ud på havet fra vores terrasse og se Mathilde boltre sig i havet. Martin havde lejet en suite med havudsigt og jeg elskede det! 

3) Flytningen til Silicon Valley har budt på så mange nye venner og bekendtskaber, at jeg ikke kan føle andet end taknemlighed. Jeg savner strande, sol og venner i Sydcalifornien - men jeg er overvældet af alt den varme og de venskaber vi har fundet her. 

4) Berkeley og creative writing fylder mig med glæde - i foråret havde jeg et helt semester om børnelitteratur og i efteråret havde jeg et roman-semester, hvor det lykkedes mig at færdiggøre første udkast til en roman - Wow! Også her har jeg mødt fantastiske og kloge mennesker, langt klogere og mere talentfulde end jeg, så jeg har kunnet suge til mig af alt deres vid. 

5) Mathilde og i særdeleshed hendes 1 års fødselsdag var virkelig fantastisk - det var en perfekt solskinsdag med huset fyldt af gæster, god mad, badebassin og masser af latter. Tænk den kæmpe gave det er, at kunne gå hjemme og følge hendes udvikling på nærmeste hold og forme dette lille fantastiske menneske. 

6) Musikken i vores liv - Mathilde begyndte til babymusik og vi spiller og synger hver dag. Jeg havde glemt, hvor dejligt musik er, og nu nyder jeg bare, at Mathilde er et lille musik barn. 2016 blev året, hvor musikken virkelig flyttede ind i vores liv lige fra hjulene på bussen til Bowies rum-hits. 

7) Martin har givet mig små smil og fået mig til at le småt og grynte af grin året igennem selv når alt så lidt sort ud og folk døde som fluer - han er min bonkamerat og bedste ven og de øjeblikke, hvor han har fået både Mathilde og jeg til at knække sammen af grin vil jeg ikke bytte. Der er så mange små øjeblikke af latter og glæde - at jeg slet ikke har plads til dem alle her. 

8) San Fransisco er også nødt til at have et helt særligt punkt - byen blev rigtig udforsket i 2016. Vi fandt små fantastiske steder og lommer, Mathilde kom med på utallige ture bla. med toget, i karrusel, i Zoo og med begge sæt bedster på den gyldne bro. SF er virkelig en fed by! 

9) Nettet blev flittigt brugt - Mathilde skyper flere gange om ugen med bedsteforældre, jeg har virkelig fået øjnene op for netshopping og vi tester nye apps herhjemme som gale. Silicon Valley mangler service og smil, men alt kan laves, købes og skaber digitalt, og det har været en luksus i 2016. 

10) Naturen, er jeg også nødt til at nævne - den er så fantastisk heroppe i det nordlige - jeg savner havet og delfinerne fra syd - men her er egern i haven og så fantastiske landskaber, at jeg nogle gange helt mister pusten bare vi kører en lille tur.

Nu vil jeg træde ind i 2017, med et smil på læben og åben pande - og håbe dette bliver, det mest fantastiske år vi endnu har set!