søndag den 3. juli 2016

Vores hverdag nu...


Nå, Maja, hvordan er livet så med en 10 måneder gammel baby? Tjaa, ret fantastisk synes jeg egentlig. Flere har spurgt til soveskemaer og ammetider for en baby på 10 måneder - men vi kører det altså ret løst, og jeg har tænkt at amme til hun selv siger stop (altså med mindre vi ender i en scene, hvor vi sidder i parken og jeg ammer en 12 årig!). Vores dage er ret ens lige nu, men ændrer sig hele tiden, hun ammer når hun vil, og sover når hun vil(trænger til det)... Vi sover alle sammen til mellem 6-7... Ok, nok nærmere til mellem 7.30-8.30, hvis jeg skal være ærlig. (Vi ville gerne stå op kl.7, men  vi ligger og snuer noget længere). Så hopper Martin først i bad, mens vi sover videre og nusser i sengen, læser bøger og ammer. Så hopper jeg i bad, mens de to andre leger i stuen. Tja, så vinker vi farvel til far og får morgenmad, og hopper oftest direkte ind i seng igen ved 10.30-11-tiden og nupper en lille lur - og så står den på eventyr i parken, en tur på bibliotek, på cafe med veninder, musiktimer, eller bare hænge ud med babyvennerne eller hvad vi finder på, eller hvis vi sover lææænge direkte til frokosten. Eftermiddagen er fuld af mere leg, sang og sjov - og en lur i klapvognen (efter en amning mere) mens mor (aka mig ;)) køber ind, ordner vasketøj, blogger, laver lektier, og så laver vi mad og synger til far kommer hjem ved 18-tiden. Så er der aftensmad, måske et lille bad til Mathilde og/eller mere leg, så kan der være lidt leg for Mathilde og oprydning eller arbejde for forældrene, og så hopper vi i seng med laptoppen ved 20-21-tiden og ser Game of Thrones, Silicon valley, eller noget andet til vi alle tre falder i søvn... I weekenderne er vi oftest ude på eventyr hele dagen, dog tager far tit lige en tur på kaffebar og arbejder lidt under fomiddagsluren. Men vi tager ud og spiser frokost, ser på ting, tager ind til San Fransisco eller sydpå til andet sjov. Jeg elsker simpelthen alt den tid, vi har med Mathilde - det går bare så stærkt, jeg synes lige, hun blev 6 måneder og så blinkede jeg og nu er hun 10!? Jeg er slet ikke klar til, at hun skal i preschool eller passes af andre end mig, så lige foreløbig fortsætter jeg med at gå hjemme... Tja, det er vores hverdag lige nu, med masser af tid og ro på. Før i tiden spiste vi ude minimum 5 gange om ugen, nu sidder vi oftest hjemme. Dog får vi meget leveret, og det vil gerne lave om på, da jeg forsøger at gøre os mere økologiske i hverdagen. Det er da også lykkedes mig at kokkerere enkelte måltider og Mathilde spiste min øko-kødsovs med øko-pastaskruer med stor iver - iveren var dog noget mindre fra Martins side og han forsøgte endda listigt at logge mig til at bestille noget mad udefra, da vi skulle have resterne dagen efter ha ha.