fredag den 1. juli 2016

Bittersøde Brexit

Tja, jeg elsker tanken om et åbent og frit EU - en legeplads, hvor jeg uden pas kan tage et halvt år i Paris og et par år i London. Hvor Mathilde kan lære flere sprog end vi kan drømme om, og vokse op med fredelige naboer og åbne grænser. Hvor de stærke løfter de svage, og vi alle trives og har indflydelse. Sandheden er dog, at det virker som om DK er blevet trukket i en noget dårligere retning i forhold til kemi i dagligvare, det virker som om politikerne vi sender sydpå igen og igen køres over af Amerikanske lobbyister og tyske idealister, og kunne det ikke være dejligt at slippe for de der "vi bruger cookies", hver gang man åbner en side fra EU?! Endelig har jeg meget svært ved at støtte et foretagende, der på grund af symbolik bruger milliarder og udleder CO2 i vide mængder for at flytte mellem Strasburg og Bryssels. Så det er bittert sødt for mig med Brexit - jeg håber det kan ruske lidt op i det hele - men frygter det samme cirkus bare fortsætter. EU minder mig også efterhånden om scenen fra Star Wars, hvor Padmé Amidala  fremlægger sin sag for The Chansellor.  Og ærligtalt nu når jeg tænker over det kan EU godt minde om noget, hvor vi har inviteret The Dark side indenfor :( 
Måske er jeg for kritisk, jeg synes bare man kunne lave så meget godt med EU i forhold til miljøet. På den anden side, hvad ved jeg - jeg har aldrig besøg Bryssels, og jeg skriver liggende fra min seng på den anden side af planeten. Hørte iøvrigt i radion, at de havde fundet en planet, der kredsede om to sole!!!