torsdag den 28. april 2016

Langtidsamning, leafblowers og øremærket barsel

Mathilde ammer virkelig længe nogen gange og så har jeg rigtig tid til at sidde eller ligge og Snapchatte eller hidse mig op over ting - som regel er det mit had til leafblowers, der lige får en tur - men i dag er det øremærket barsel og jeg har jo faktisk ingen ret til at mene noget om det, når jeg nu hverken selv bor eller betaler skat i Danmark og ikke selv har barsel på den måde... Men jeg tror, det vil stille børnene langt værre, med en ordning der hedder 6 måneder til hver forældre, for mange vil nok ende med at droppe farens barsel - og jeg ville godt nok også være ked af ikke at kunne gå og amme dagen lang det første år. Jeg er mega ked af min mælkeproduktion er pisse sexistisk og fratager muligheden for at Martin kan gå og hyggeamme, men sådan er kønnene desværre skabt. I Danmark betaler man en, lad os bare indrømme det, skide høj skat, men får til gengæld også nogle fantastiske goder for det, bl.a netop i form af barsel - og det er så sundt med det der amning! Det er også sundt med hygge, hud-mod-hud og tøffetid for lillen. Faren (eller medmoren eller alle de andre regnbuer) er jo også fantastisk(e) og kan helt sikkert give baby alt det samme som moderen, altså lige undtagen det der med amningen... Og nu er det ingen pegen fingre af flaskebørn og mødre, der ikke ammer! Men lad nu folk selv bestemme over den forbandede barsel! Netop pga den høje skat har mange ikke mulighed for at spare op til evt lige at tage et ekstra halvt eller helt år, så lad da selv forældrene bestemme over det de jo reelt set selv har betalt indtil via skatten... 

 Jeg synes derudover også, det er et kæmpe tilbageskridt for mødre, hvis deres barsel reelt bare sættes ned til 6 måneder og jeg er faktisk ret stolt af at fortælle min amerikanske medmødre om den lange barsel til mødre i Danmark. Her kæmper man for barselsrettighedder til mødrene, så det synes så uvirkeligt at man i Danmark kæmper for at forkorte moderens barsel... 
Desuden er min hjerne ikke helt med på at kønnene skal være 100% ligestillede på arbejdsmakedet og er godt nok her på 8. måned stadig ikke oppe i gear og kører i ammering omkring baby -  mens Martin bare drøner derudaf, og jeg ville nødig skulle stå til regnskab for en arbejdsgiver på fuld blus lige nu. Jeg troede ikke på ammehjerne før Mathilde kom, men det er vildt så hårde studierne pludselig synes, selv i forhold til da jeg under graviditeten sad med en spand mellem knæene og kastede op under gruppediskutioner... Det må der kunne laves et studie af senere når min hjerne finder mig igen ;) ... Nå men jeg vil tilbage til at spam Snapchatte og glemme alt om øremærket barsel igen, dette var dagensmundprut af et surt opstød :)