lørdag den 30. januar 2016

Totalt ØKO-mor og stolt af det, men...

Nej, jeg bager ikke med spelt - for jeg bager ikke... Men jeg er totalt øko-fanatiker med Mathilde og brugte så mange timer på at surfe nettet og finde den helt rigtige og perfekte ammepude med speltskaller, der så senere gik biller i. Vi fik en ny af producenten og en undskyldning, men jeg har aldrig rigtigt stolet på den nye pude og Mathilde gider den ikke. Hun ville kun den syntetiske, vi fik hos ammekonsulenten, da hun skulle lære at spise.

Jeg havde også stocket-up med øko-bleer i stor stil uden nogen form for tilsætning - Martin kaldte Mathilde for fish-and-chips i de mest brune af dem, da de havde en hvis lighed med avispapir og knitrede hvergang barnet rørte sig, så alle vågnede af det om natten. Nu kører vi et kompromis, hvor jeg køber Honest bleer og Martin køber pampers, dog de sensitive uden helt så meget kemi i... Og ja, hver dag ryger der et sæt tøj, der bliver smurt ind i hmm lad os kalde det karry-ret lige meget hvilke bleer lillen får på. Hun har en særlig lyd, der kan få begge forældre til at fare op og løfte hende af et hvert underlag på under et sekund! En nat da lyden kom, hørte jeg mig selv råbe "så er det nu!", mens Martin kastede op i stående - begge i søvne!

Jeg har heller ikke nævnt de mange timer, jeg brugte på at finde øko-sengetøj og Martin og jeg, der kørte Californien tynd for at finde den helt rette seng --- som hun nægtede at sove i (og moren ville også hellere have hende tæt på) og som hun nu er vokset fra...

Nå men det jeg egentlig ville fortælle er om min nyeste ØKO-ting... Øko-badeænderne fra Hevea - faktisk er det en meget grim frø, en fisk og en and. De er totalt øko og uden nogen tilsætning. Støbt i et stykke ifølge producenten, så der ikke er hul i bunden, hvor farlige bakterier kan gro - ja, jeg er totalt Maude Varnæs på det punkt også --- men det ligner nu, at hullet bare er efterfyldt med kemifri natur gummy... og ja, de stinker af latex og Mathilde gider dem overhovedet ikke... Hun vil meget hellere kemifyldt legetøj med fuld knald på farverne og uden den der latexlugt ---og moren er skide bange for det nye øko-legetøj giver baby latex-allergi, så det er egentlig fint med hende...