lørdag den 6. september 2014

Malibu, Gidget og a Society without God


I Labour-day-weekenden kørte vi en tur til Malibu. Det er en rigtig hyggelig lille strandby, dog ikke så hyggelig som Seal Beach ha ha. Til min store glæde kørte Martin ned til stranden, hvor et bryllup netop skulle i gang med hvid candyflosskjole, 12 brudepiger i lyserødt tyl og en gigantisk hvid hummer-limo holdende klar. 

Jeg har en fetish (altså ikke seksuelt -- hmm kan man egentlig bruge fetish som noget ikke seksuelt?!) for amerikanske bryllupper, de er så vilde og så gennemplanlagte, at man får helt ondt i gummerne af at smile. Jeg kaster mig mod bilruden, hver gang vi passerer et i Huntington Beach, hvilket sker temmelig ofte. 

Ved et tilfælde løb vi ind i den oprindelige Gidget - ja nu tænker du nok, hvem er Gidget, men så kan du da lige få et link:

De fleste over 50 heri Seal Beach ved godt, hvem hun er. Vi anede det overhovedet ikke, men virkede alligevel tilpas nervøse, da vi gik ind i boghandlen/kaffebaren, hvor hun skrev autografer for at opfylde, hver vores påtrængende behov. Kaffe til Martin og et sted at pudre næsen til Maja. 

Hun var virkelig sød og fortalte, at hendes søn har undervist på Århus Universitet og børnebørnene taler dansk, så hun spottede os på sproget. Sønnen har iøvrigt skrevet denne bog om Danmark Society without God, som da kunne være ret interesant at læse. 

Ovenfor ses Martin med en dejlig kop kaffe i skyggen uden for boghandelkaffebaren, mens jeg krøller mig op i lænestolen ved siden af og nyder solskin og havluft.