søndag den 21. september 2014

Briller i den nye Verden


Dette indlæg er en lille servicemeddelse til alle mine bebrillede og linsebrugende venner. Måske virker jeg naiv og ikke særligt oplyst - men før jeg flyttede over Atlanten, var jeg ikke klar over, at briller og kontaktlinser herover kun fåes på recept!

Jeg er faktisk ikke særlig oplyst udi brilleverdenen, for jeg har brugt Jørgen Ho profil optik i Viborg, siden jeg faldt ned af trappen foran deres forretning med mit første par briller med guldramme netop sat på næsen og rettet til! 

Det var før Hermiones tid, hvor det at være lidt nørdet var sejt, og mine forældre havde bemærket, at jeg efterhånden lå på maven på en skammel cirka 10 centimeter fra TV-skærmen for at følge med. Jeg havde læst mange hyldemeter bøger allerede, og jeg kunne ikke læse, hvad læren skrev på tavlen, men ingen havde tænkt på briller... 

Vi gik faktisk først ind i Synoptik (det har jeg aldrig fortalt Hr. Ho), men damen der virkede temmelig afvisende overfor den lille frejnede pige med den ene fortand over den anden, så mine forældre gik videre til den næste optiker, og der blev jeg så i alle årene indtil nu.

Jeg får stadig sendt kontaktlinser over Atlanten - men jeg måtte jo krybe til korset og købe mig et par briller herovre, selvom jeg virkelig ikke er glad for nye ting. 

Nå, det jeg egentlig kom fra var jo bare, at det er en god ide, at få din optiker til at lave et lille lidt officielt kort med dine styrker på briller og evt. mærker på linser. For ellers koster det nemt spidsen af en jetjager, at få lavet synsprøve og tjek, hvis du evt. mister dine briller eller linser og skal have nye på ferien. Min recept fra Amerikansk øjenperson er blot et aftalekort med styrken skrevet på i hånden, som jeg så skal vise frem, før jeg kan få kontaktlinser i hånden. For jeg kan jo næppe selv huske styrken, og der er jo mange, der forsøger at snyde sig til en minus 6 selvom de kun er minus 5 eller noget...