onsdag den 27. august 2014

Højvande og gravkøer i sandet


Puhaaa, hele aftnen i går og natten til i dag (onsdag) blev vi igen og igen, til min store irritation, vækket af helikopterlarm og sære lyde. Vi talte om, at soldaterne rigtig trænede helikopterflyvning - og bemærkede i løbet af natten, hvor dejligt det var vi kunne høre bølgerne så højt i soveværelset. Jeg var temmelig rasende, da larmen igen tog til kl.6.00 i morges og bare blev ved... 

Da Martin var nede og få sin morgenkaffe på stamcafeen, ringede han hjem og kunne berette, at flere af husene ud til stranden var oversvømmet og der var blevet bygget en vold om natten for at holde havet ude af byen...

Jeg skyndte mig op i bad - takkede i mit stille sind for helikopter hjælp og sandsække og valfartede så ellers ud på gaden for at besigtige skaderne. Her står jeg usikkert på volden, der skal holde havet fra døren, og her kan du se en video af vandet, der når volden kort til efter - hvorefter jeg skynder mig væk, med sandet smuldrene mellem tæerne:
http://instagram.com/p/sOlj_zom00/?modal=true

Tidevandet var end ikke på sit højeste, da jeg forføjede mig fra stranden efter at være blevet splasket til med både sand og vand, der efterhånden sprøjtede over volden, og som en anden sær turist nær var vadet ind i brandmajoren, der koordinerede det hele, fordi jeg flygtede fra gravkoen, der forsøgte at redde os allesammen. 


De kæmper stadig og vi håber, vores bil kan holde dækkene tørre i nat - havet bruser stadig, og vi er ikke bekymret for os selv, vi sover jo på første sal ;)