onsdag den 21. maj 2014

De fire Leveregler af Don Miguel Ruiz

Faktisk var det Martin, der fik bogen i gave, men jeg snuppede den da også lige og læste den. Det er en sød og let læst lille selvhjælpsbog, der bygger på Toltekernes gamle visdom.

Bogen er et værktøj til at forvandle dit liv - men det sjove ved, at Martin fik den i gave, var at jeg hele tiden læste den i relation til parforholdet, og der virker de 4 leveregler også på magisk vis. 

De 4 leve regler er kort fortalt; vær ærlig, lad vær med at antage noget, tag ikke noget personligt og gør dit bedste. 

Det sjove er at det fra starten af har været nogen af grundpillerne i vores forhold - ærlighed, det med ikke at tro det den anden gør, har noget med en selv at gøre - altså det er jo ikke for at genere Martin, at jeg glemmer opvasken - eller for at genere mig, at han kom lidt for sent ud af døren. 

Det slog mig virkelig, under læsningen af denne bog, hvor mange skænderier ægtefolk kunne springe over, hvis de tog et skridt tilbage og tænkte, hvis han virkelig helt bevidst lader vær med at slå toiletbrættet ned, fordi han vil genere mig, så skulle jeg måske finde en anden. Hvis jeg derimod tror, at toiletbrættets position intet har med vores parforholdssituation at gøre, skulle jeg måske bare trække på skulderen og sende ham et stort smil. 

Bogen er en sød lille bog, jeg ved ikke, om den er så livsforvandlende for mig, men jeg anbefaler den, fordi den fik mig til at smile :)