mandag den 7. oktober 2013

Kylling-WellingtonOk, det her er ikke lige den mest slankende ret, jeg endnu har tilberedt - men det smager himmelsk, og er super nemt! Må indrømme, jeg havde tænkt, at jeg egentlig kun ville skrive om sunde fantastiske ting - så meget for det, og lad os nu svælge i butterdej ;) 

Du skal til 2 personer bruge:
- 2 kyllingebryster (helst øko, ellers gør det ondt på mig :()
- Olie eller smør til stegning
- 1 pakke butterdej
- 1 lille pakke Philadelphia ost - den lette kan godt bruges her
- 1/2-1 rød eller gul peberfrugt
- 1/2-1 løg
- 3 fed hvidløg
- Lidt salt og peber efter behov til osteblandingen

Samt tilbehør efter eget ønske - nu ligger kyllingebrysterne lidt tungt, så jeg serverede dem bare med salat (hmm en waldorfsalat - men lad nu det ligge), og jeg tror mange amerikanere kunne finde på at kaste lidt kartoffelmos eller en gang pomfritter på tallerknen også ;)

1) Butterdejen tages ud til optøning - det er lidt forskelligt, hvad der står på pakken, men dejen skal som regel ligge ude 45-60 min.
2) Samtidig kan du også lige tage smørreosten ud, så den får stuetemperatur. 
3) Steg kyllingebrysterne i ca. 3 minutter på hver side, så de er gennemstegte og lad dem ligge og køle ned til stuetemperatur mens du...
4) Hakker peberfrugt, løg og presser hvidløget ud i en lille skål. Løg og peberfrugt skal hakkes meget fint i små bitte firkanter. 
5) Kig på pakken med butterdej og se ved hvilken temperatur, denne butterdej skal bages (det plejer at være 200 grader celcius)og tænd ovnen på det.
6)Ost, løg, peberfrugt og hvidløg blandes nu i den lille skål - det er her man lige må vurderer, om det kræver en hel eller en halv peberfrugt og et helt eller et halv løg, osten skal være fyldt med løg/peberfrugt, men stadig hænge sammen - hvis man er til det, kan der også blandes baconkrymmel i smørreosten, men så er den også lige klar til at give kolesterolchok ;)
7)Osteblandingen smørrers nu i et lag på ca. en cm tykkelse udover den udbredte optøede butterdej. Butterdejen skal have en størrelse så den delt i to kan rumme hvert sit kyllingebryst. Heri Californien er der lidt forskel på butterdejen - noget skal rulles lidt ud og skæres til, og noget kan bruges direkte fra pakken - men vurder om du nu har to stykker butterdej indsmurt i osteblanding, der har en størrelse så det kan klappes det sammen over et kyllingebryst, ellers skær til.
8) Klap så de to stykker butterdej omkring hver sit kyllingebryst og pas på butterdej er noget porøst og fedtet stads - så mas forsigtigt kanterne sammen, så kylling og ost er lukket inde i en fin lille butterdejspakke.
9) Læg dem på bagepapir på en plade og sæt den ind i den nu forvarmede ovn. Læs på butterdejspakken, hvor længe dejen skal bages - igen plejer det at være mellem 10-20 min. Men hold også øje, den skal være puffet op og gyldenbrun, når din Kylling Wellington er færdig bagt. (Hmm jeg synes altid min butterdej skal have længere end der står på pakken - men det er måske bare min ovn ;))
10) Lad butterdejspakkerne køle lidt ned inden servering (da de er pænt varme hele vejen igennem) - du kan evt. skære dem i fine skiver - men du kan også ligge dem hele på tallerknen. (google evt. beef wellington og se hvad jeg mener med fine skiver ;))

Vi spiste vores kyllingebryster så hurtigt, at jeg desværre ikke fik nogen billeder, og jeg havde jo også lovet at minimere mit brug af kamera - men det kan være billederne kommer, når jeg laver retten igen. Jeg skal måske nævne, at man kan også selv lave sin butterdej, men det er lidt mere ambitiøst projekt. 

Velbekomme!