onsdag den 9. oktober 2013

Hvor skal vi melde os?

Da vi først satte fødderne for alvor i Seal Beach, gik vi ind på rådhuset i den afdeling, der tager sig af alt med byen og dens borgere. Vi ville sådan lige høre, hvilke papirer vi skulle udfylde, og hvor vi sådan skulle melde os til "folkeregistret" osv, når/hvis vi fandt noget at bo i. 

Det var så endnu et af mange opvågningskald i vores nye land. I flyet var der en amerikansk kvinde, der havde boet et par år i Tyskland, der sagde: Velkommen til det kaos USA er! For os, der er vokset op i Danmark, virker det jo fuldstændigt utopisk, at man kan opholde sig ulovligt i et land et helt liv og arbejde, gå til lægen, sende sin børn i skole og ellers bare leve som alle andre. 

Vi finder ud af det henad vejen, får vi hele tiden at vide. Prøv jer frem, så taler vi om det, hvis i gør noget forkert, smilede damen på rådhuset. Alt i USA er sådan lidt ad hoc her, fortsatte hun, politiet ordner det f.eks. lige selv, med den dame, der var kommet til at køre uden at betale for sin benzin, uden at indberette det. Der var sørme en, der var kommet til at drive forretning fra sit hjem i nogle år uden nogen egentlig vidste det - det ordnede vi også lige, og der blev betalt for et par år tilbage i tiden. Min udlægning er, at regler og love er åbenbart mere sådan vejledende, så finder vi ud af det. Holdningen heri byen er: så længe ingen klager over noget, gør vi som regel ikke det store ud af det. 

Netop på grund af den holdning og attituden "vi gør det sgu bare" sker der så mange sære og fantastiske ting i vores lille by. Jeg elsker, at der bliver sat et kæmpe lærred op på stranden og vist film fra 80'erne. Jeg elsker, at byen har forbudt salg af el-cigaretter, fordi ingen endnu helt ved hvilken skade de gør, og fordi vi kan. Jeg elsker, at de små veje indimellem spærres af, og folk flytter hoppeborge ud midt på gaderne og griller i flok.  

Det er netop noget af det jeg elsker ved mentaliteten heri Californien og måske hele USA. Ha ha men som de sande skandinaver vi er, forsøger Martin og jeg jo hele tiden at holde os til de regler og love, vi får fortalt og støder på. Vi har papirerne i orden, indberetter alt til dem det måtte vedkomme, og gør sandelig ikke noget uovervejet. Men jeg nyder fanden-i-voldsk-heden, der hele tiden kaster projekter i søen og nærdemokratiet, der florerer for fulde gardiner i vores lille by ;)