torsdag den 22. august 2013

Hundehoved

Jeg sulter desperat efter dansk litteratur her i det transatlantiske univers - og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at læse Morten Ramslands Hundehoved.

I bogen møder vi Asgar, der er vendt hjem til Danmark og sin døende farmor, der lige nu kun overlever på de dåser af frisk luft, hun får sendt fra Bergen hver uge.

Gennem farmoderen og Asgar optrevles hele familiekrøniken, om Asgars brovtne farfar, der blev fanget af tyskerne under krigen - om Asgars farmors affære med en hvis læge, og om hvad hundehovedet egentligt er for noget. 

Bogen er virkelig fangende, sjov og grotesk. Persongalleriet er så fantastisk, og man kommer uværgeligt til at elske og hade dem på samme tid. Historierne er små og mange af dem hverdagsagtige og så er de alligevel de dybeste og vigtigste historier i livet.

Det er en helt fantastisk fortælling, der fanger læseren ind, så man slet ikke kan slippe bogen igen. Jeg ønskede slet ikke den skulle slutte, selvom jeg blev mere og mere nysgerrig omkring det hundehoved - Jeg vil varmt anbefale bogen til alle, der nyder en rigtig god familiefortælling!