mandag den 26. august 2013

At skrive fantasy...

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg også er fan af fantasygenren. Jeg elsker at skrive i alle genrer og slår simpelthen øjnene op med et kæmpe smil om munden hver dag, inden jeg sætter mig til tasterne med en stor kop kaffe. 

Men for mig er fantasy noget hyggeligt, noget der minder mig om en svunden tid fra barndommen. Et minde om regnvejrsdage med varm kakao under tunge tæpper med alt for tunge bøger, der tyngede armene ned. Det er fantastisk at udtænke nye verdner, andre måder at leve på og opbygge personer både venner og fjender fra bunden. 

Et af mine forfatterprojekter i øjeblikket er en fantasyroman, og det er fantastisk, at alt kan ske, og at magi er en del af hverdagen. Jeg elsker også at tegne kort over de nye verdner, lave skitser af familietræer og udtænke sære nye normer og regler.

Jeg startede på fantasyromanen, lige da vi flyttede til USA, men jeg kan godt se, at der nok kommer til at gå nogle år inden en evt. udgivelse ligger klar. Måske når jeg at blive træt af det hele, men lige nu nyder jeg historierne, personerne og selve fantasyuniverset - Ja, selv retsstavning og kommasætning er en fryd i øjeblikket. 

Engang læste jeg følgende citat på twitter: : being a writer is a great job if you love looking at a blinking cursor and wishing you were dead.” Som jeg selvfølgelig straks citerede, for jeg kender godt følelsen. Men det er nu alligevel sjælendt, jeg sidder og stirrer på det blanke papir - så rejser jeg mig, går en tur, tager et karbad eller går simpelthen igang med at skrive noget andet - enten en helt anden genre eller måske denne blog. Hvis jeg sidder og stirrer på papiret, går min hjerne simpelthen bare igang med andre historier - og hvis jeg tvinger mig selv videre med den "svære" historie/tekst, jeg er igang med, ved jeg, at alt hvad jeg skriver er lige til skraldespanden næste dag - Så er det bedre at tage løbeskoene på eller åbne bloggen og give los et kort stykke tid, inden jeg igen kaster mig over skriveriet af det svære.