lørdag den 6. juli 2013

Amerikanere kan ikke Cykle


Jeg er ked af at sige det - men selvom Amerikanere i biltrafik er overordentlig hensynfulde, virker det som om, de på cykel er fuldstændig uden for pædagogisk rækkevidde. Nå det første chok har lagt sig over at se voksne mænd kører ind i ældre damer rundtomkring på fortove og råbe til deres børn om at følge sig tværs gennem lyskryds - skal man give sig selv den gave det er at studere deres cykler nærmere. 

Der findes to arter af cyklister i Seal Beach - den ene har alt udstyret på og kører strømlignede fancy sports cykler, de følger nogenlunde trafikreglerne, jeg går udfra de af dem, der ikke gør, hurtigt falder fra på de store veje?! Dem kan man møde på kaffebarer rundt om i byen, hvor de ellers klikker rundt i deres cykelsko, gerne med hjelmen på konstant og ser tjekkede og sporty ud. 

Så er der den anden slags, den farlige slags, hvor du må forberede sig på at springe for livet og trække hunde og børn tilside. Der har været en del artikler i vores lokal avis, om at politiet vil sætte ind mod denne type. Man kan kende på, at de ofte kører med styret i en højde ud for deres egne øre, cyklerne er i pangfarver, dækkene er mindst 5 cm brede, og selv voksne har tilsyneladende meget svært ved at holde balancen selv i fart. Cyklerne virker meget hårde at kører på, nok i kraft at de meget brede og ofte meget flade dæk, og derfor er der naturligvis monteret el-motor på en stor del af dem. De kører overalt i byen på fortove, i zigzag midt gennem befærdede kryds og gerne ind i fodgængere. Til min store glæde, har jeg fået at vide at dette er et særligt Seal Beach fænomen, og derfor vil jeg råde folk fra Cykelnationer som Danmark til at komme til byen, og her se voksne mennesker cykle omkring som 3 årige i byens gader, inden politiet sætter ind med bøder og ødelægger denne attraktion for byen ;-)

Ps. Billederne ovenfor er en rekonstruktion med Århuscyklister (de kan også kører på fortove), deraf de lave styr, cykelhjelm og læderjakke :D