onsdag den 3. juli 2013

A Moveable Feast & The Paris Wife


A Moveable Feast er en fin lille samling vignetter, der omhandler Hemingways ungdom i Paris med sin første viv. Ærlig talt lyder han lidt opblæst og ikke som en, jeg ville omgås, og bogen er ikke lige min smag – men men men det var fantastisk at læse den i kombination med Paula McLains The Paris Wife.

 Jeg skulle læse Hemmingways bog til en læsegruppe på biblioteket, og jeg var så heldig, at en fantastisk bibliotekar lige stak den anden bog med i kurven som lydbog og sagde, at de to bøger skal simpelthen læses sammen. Så i små bidder hørte jeg lidt af den ene og læste lidt i den anden – den ene en fiktionshistorie, hvor vi ser alt gennem Hemingways første kone, og den anden mandes egen tematisering over sig selv og sin tid i Paris. Det var en helt fantastisk måde at indtage de to bøger på, og jeg vil varmt anbefale det til alle, der på et eller andet tidspunkt har fattet interesse for Hemingway.

Det er sjovt, at læse om tiden i Paris, kvinderne, kunstnerne og deres måde at leve på. Jeg slugte stemningen og kærligheden i store mundfulde og fik helt lyst til at tage til Paris igen.