tirsdag den 18. juni 2013

Speak-easy-baren - som jeg helt har glemt at skrive om!

For et godt stykke tid siden var vi på en lille skjult bar i Los Angeles, det var selvfølgelig den søde Macia, der viste vej! Jeg fik bare aldrig sat mig ned og skrevet om det her på bloggen (undskyld mor!). Jeg havde godt hørt om de sjove barer og det skulle selvfølgelig bare prøves!

De små lumske steder opstod under alkoholforbuddet i 1920'erne, hvor folk gik gennem kosteskabe eller ned i kældere og sad og drak i smug. Der var sågar livemusik og alarmsystemer - så alle kunne være stille, hvis ordensmagten kiggede ind i forlokalerne. Mange af disse barer er nu støvet af og har fået nyt liv.

Vi spiste først ude i selv restauranten, der også var indrettet i mørkt træ og med en stor bar. Da vi havde spist alt hvad vi kunne og lidt til, gik vi ned i den bagerste del af etablissementet. Hvor der sad en mand med et stort smil iført grå silkevest over en velstrøget skjorte og passede døren gennem kosteskabet, og i modsætning til Narnia - gik vi mætte og velinformerede igennem døren til den anden verden. 

Kvinden, der var serverede var klædt som en typisk tjenerinde fra "Den Store Gatsby" i 20'er-kjole og med knald rød læbestift og tørklæde om håret. Indenfor i mørket blev vi anvist en bås og bestilte vores luskede drinks - og en kop kaffe, det er foreviget ovenfor ;)

Det var utroligt hyggeligt med mørke møbler og et live jazz band, der mest af alt mindede mig om dem fra Aristo Cats - og det skal her tages som et stort kompliment!

Jeg skal helt sikkert have mig et par 20'er kjoler mere fra http://www.modcloth.com/ og en knald rød læbestift, så jeg er klar til næste møde med fortiden.

Man kan læse mere om barerne i San Francisco her på politikkens hjemmeside: