lørdag den 22. juni 2013

Harry Potter serien LÆS DEN!


Her lige før Skt. Hans er det vel kun på sin plads at nævne den største bog-serie om hekse og troldmænd, der nogensinde er skrevet. Ingen, der kender mig, har på noget tidspunkt været i tvivl om, at jeg elsker denne bogserie (og filmene med for dens sags skyld). 

Nej, jeg lå ikke lige frem i kø til bind 7, for jeg havde nemlig influenza og lå på sofaen hjemme hos min søde mor, der kørte ind i Bilka og hentede bogen til mig, da jeg kommet lidt over feberen. Det, at jeg så tydeligt kan huske, hvornår og hvordan jeg fik sidste bind i denne fantastiske serie, bør sige alt.

Den handler jo om hovedpersonen, den forældreløse Harry Potter og hans møde med hele den hemmelige magiske verden, der jo findes parallelt med med den såkaldte almindelige verden. Han bliver optaget på Hogwarts en skole for troldmænd og hekse, og i bøger følger vi hans liv fra han er 11 og til han som voksen forlader skolen - efter at have været så utroligt mange eventyr igennem, med sine to bedste venner Hermione og Ron.

J. K. Rowling er en sublim forfatter og specielt i den engelske udgave, kan hun altså nogle ting med humor og sproget, som jeg simpelthen elsker! Hun skriver både til børn og voksne og der er en dejlig slet skjult sarkasme og latter imellem linierne, som er så dejlig befriende!

Hvis du er det mindste til fantasy og faktisk også hvis du ikke er - så læs dem, du vil ikke fortryde det!