fredag den 14. juni 2013

Fredags-Tanker om fortrængning af fødevare...


Når jeg sidder dagen lang og skriver – praktisk talt i mit køkken – ryger der altså let noget indenbords. Når man sidder i America, landet med ost på dåse, chips i madpakken og god chokolade til spotpriser, så gør det altså det at holde vægten nogenlunde stabil til lidt af en kamp, det er lidt mere op ad bakke end i Danmark! Min livvidde springer op og ned i disse måneder – heldigvis har jeg super let ved at tabe mig, når jeg altså bare holder mig fra de fordømte slankekure!  Kurerne ligger dog altid og lurer! De lover, at det er super nemt og kiloene bare rasler af som ved et trylleslag – hvis, det er så nemt, hvorfor ligner vi så ikke allesammen Kate Moss? Eller hvad med de slankekurer der bare gerne vil have dig til at forsage alt, jeg mener, jeg kan da også regne ud, at vægten nok dropper gevaldigt, hvis du tager en måned på fiberkiks og bananer og intet andet?! Og hvad så, når håret har mistet glansen, huden er blevet mat og kiloene så er røget af?! Ja, hvad så? Så æder vi bare dobbelt så meget som før ;)

Her er hemmeligheden til at være sund, slank og lykkelig! Fortrængning af fødevare! Forstået som: Fortræng alle de dårlige fødevare med de gode! Spis alle de jordbær, ærter og edamebønner, du overhovedet har lyst til – hav køleskabet og køkkenskabene fyldt med det sunde nedefra – og op øverst på hylderne, hvor du skal have fat i stigen, med alt det du alligevel ikke har godt af! Gem stigen i et skab eller nede i kælderen – gør det til en regel, at stigen skal frem, før du hopper ombord i chips og slik.

Hvis du er lige så doven som jeg, vil du ofte snuppe et æble og lade stigen stå – og ved du hvad, de gange du henter og kravler op for at nå chips eller slik – så sig til dig selv, at det er OK, i stedet for at slå dig selv oveni hovedet. Når du først har fået for vane at mæske dig i alt det sunde, kommer energien, sundheden og glæden krybende og selvom det synes umuligt at glemme alle de gode sager øverst i skabet – glider de langsomt i baggrunden…

(Det skal dog indskydes at denne metode bør vendes om, hvis du har Martins højde (2,5m), så er det ned i de nederste skabe og helt ind bagerst på hylderne så du skal ned og kravle for at nå gotterne ;))

Ja, ja jeg ved godt folk siger, du slet ikke bør have slik i huset - glemt det - jeg lider af den meget udbredte lidelse chokolandri, hvor jeg får stærke abstinenser og indre uro, hvis jeg ikke får lidt mørkchokolade hver dag!

Nå, men en anden ting, jeg synes, der er værd at huske: Beløn dig selv med øreringe, tv-kiggeri eller et fodbad i stedet for mad, slik eller kage. De fleste af mine fantastiske veninder og jeg selv har alle været nede af den mørke vej, hvor mad blev en belønning – bare drop det! Mærk efter hvornår du er sulten og hvornår du er mæt – og spis så efter det… 

En tredje ting, der kan få kiloene til at flyve på mig – er når jeg forsøger at følge alle de tusindvis af kostråd folk konstant kaster i hovedet på mig. Jeg er typen, der gerne følger dem alle på en gang! Ikke noget med at springe over hvor gærdet er lavest - jeg går all in eller ingenting ;) Spis mindst seks måltider om dagen, spis 600 g frugt og grønt, drik 8 kopper te, et glas bærjuice (af månedens nyopdagede super-bær fra regnskoven) og 8 liter vand med kokos-saft og spis altid mandler, chokolade og groft brød sidst på eftermiddagen, husk altid grovpasta i salaten og spis 10 æg om dagen og få protein nok! Får du olie nok - snup en avokado og en litter udos choice at skylde efter med, mens du fylder dig med de nyeste super foods!Hvad med fiber? Du skal da lige have en fiberkiks!

Glem det! Det ender altid med, at jeg propper mig så meget, at jeg svupper afsted, med maven som en udspilet bold foran. Jeg ved jo godt, hvad der er godt - og det skal jeg jo bare spise, til jeg er mæt, og så lade alt det dårlige ligge på øverste hylde. Jeg må indrømme, at jeg godt kan ende med at spise en hel skål kirsebær - bare fordi de er lækre, og så er de min frokost - og for mig er det OK.  

Når jeg sidder og skriver og alt går som en leg – glemmer jeg nogen gange at spise – og ved du hvad, det dør jeg ikke af! Min forbrænding går ikke i nul. Hvis jeg ikke er sulten om morgenen, fordi klokken blev 23 før jeg gnaskede et ordentligt måltid i mig dagen før, så vil jeg ikke sidde og presse havregrøden ned, fordi min forbrænding standser totalt, hvis jeg ikke får morgenmad – glem det! Jeg spiser, NÅR jeg er sulten!

Nå, det skal nok lige indskydes, at jeg bestemt ikke er nogen slanke- eller sundhedsguru, men det skal da ikke holde mig tilbage fra at sidde på bloggen og fredags-filosofere over emnet ;) Vigtigst af alt glem alt, hvad jeg lige har skrevet, og spis som du gerne vil ;)

God fredag!