tirsdag den 21. maj 2013

GraysonGrayson af Lynne Cox er en lille sød og virkelig historie, der udspiller sig i havet lige ud for, hvor jeg bor nu, nemlig Seal Beach. Mens fortælleren Lynne træner svømning i havet, møder hun pludselig en baby gråhval, Grayson, der er blevet væk fra sin mor. Dette fantastiske møde og svømmeturen med hvalen, har hun forvandlet til en dejlig bog om livet i havet og det fantastiske i de øjeblikke naturen giver os.

Bogen er nok mest for børn og til tider lidt lang i det – men det er sjovt, at høre om alt det liv, der findes i havet omkring os.Det er en oplagt feriebog til godnatlæsning, hvis man holder ferie ved Californiens kyst (og et simpelt must, hvis det er i Seal Beach) – jeg tror dog desværre kun bogen findes på engelsk, men sproget virker overkommeligt nok, at de fleste vil kunne oversætte undervejs, mens man læser op. 
Historien er jo specielt fantastisk, når man hver dag står på molen og stirrer ned i det hav, hvor historien udspiller sig og jeg glæder mig til efteråret og til at opleve gråhvalernes vandring.