onsdag den 8. maj 2013

Edderkoppeangst - hvorfor?

Fra maleri, hvor jeg testede min edderkoppeangst og selv billeder giver mig kvalme :(


Der må simpelthen ligge en gammel angst i vores DNA – der giver ingen mening, at jeg er så mega bange for små uskyldige edderkopper. Selvom jeg lever i ørkenland nu, med mulighed for sorte enker og lignende – tror jeg nu, de er ret sjældne heri byen. Jeg dog nu hele 2 gange på de 6 måneder, vi har boet i lejligheden, fundet en edderkop i badekaret og en enkelt gang en edderkop i køkkenvasken. Der har også været en lille en, der slap ind med avisen, der havde ligget i en hæk hele dagen og så er der en, der sad lige under min lænestol. De har alle været små og ikke virket farlige og alligevel, har jeg tilkaldt Martin til hjælp 4 ud af de 5 sete edderkopper i hjemmet.
Den sidst observerede (en af dem fra badekarret) fik jeg øje på, på vej op til mig der på dette tidspunkt befandt mig på selve toilettet og her må jeg indrømme, at jeg dræbte den i al hast med shampooflasken i ren panik! Men hvorfor er det, at jeg nemt kan lade fluer lande på mig, uden at gå i panik – mens en edderkop, der er lige så ufarlig og i samme størrelse, får mig helt op i det røde felt?