torsdag den 18. april 2013

Hvor i alverden er æggeblommerne?!Det er simpelthen fantastisk, at Danmarks Radio ligger mange af sine TV-programmer ud på nettet, så vi kan følge lidt med herfra den anden side af Atlanten. Vi er ivrige seere af Spise med Price, og derfor er det jo oplagt, at Martin lige ville prøve at røre sin egen mayonnaise.

Så gik jagten ind på pasteuriserede æggeblommer. I alle kølediske var der literdunke med pasteuriserede æggehvider og enkelte med hele æg, men ingen blommer?! Folk i butikkerne synes, det var ligefrem komisk når vi spurgte efter æggeblommer. Hvad vi ville med blommer – de er jo fulde af kolesterol, de KAN ikke pasteuriseres eller hvorfor bruger i dem ikke bare upasteuriseret? 

Efter at have spurgt efter æggeblommer i de nærmeste 15-20 dagligvareforretninger, prøvede Martin at slå incidensen af salmonella i USA op, den virkede mindre her pr. indbygger end i Danmark – alligevel vil det blive svært at nyde en hjemmerørt mayo, når man nu er indoktrineret med, at rå æggeprodukter SKAL indtages i pasteuriseret form ;)

Det, der undrer mig er, hvad er det mon, Amerikanerne bruger alle de æggehvider til? Der står litervis af pasteuriserede æggehvider i store kartoner i samtlige æggekølediske – og hvor i alverden gør de af alle blommerne?