torsdag den 22. november 2012

En lille livret...

En af mine livretter må nok siges at være stegt flæsk - jeg elsker det! Martin hader det - så det er noget af det, jeg kastede mig ud i at lave til mig selv i Århus, når jeg er alene hjemme. 
Jeg ved ikke om man kan opdrive flæsk i USA - men mon ikke, det også er noget jeg kan leve med kun af få i Danmark på ferier... Jeg har jo ikke godt af det - desværre... Her er det serveret med nye kartofler og olivensalat ;O)

OPSKRIFT:


Flæsket:
Min mor laver det altid på panden på et gasblus med masser af varme - og mors stegte flæsk er naturligvis den bedste.

Men nå jeg selv laver det, skruer jeg ovnen op på 250 grader og sætter det ind i den varme ovn - holder øje og skruer efter 5-10 min ned igen på 100-150 grader - så går jeg og holder øje i hmm måske 10-20 min maks. til det har helt den rigtige farve og er i det der stadie hvor det ikke er hårdt som træ ej heller slasket og blødt ;)

Salaten:
3-4 blade Iceberg
En lille gulerod i tern
ca.2 spsk. fint hakket rødløg
En god håndfuld oliven
1 spsk. tranebær
2 spsk. peanuts med salt
1 spsk. udos olie
og 2 tsk kokosmel

Kartofler:
For en kartoffel analfabet som mig - er det altid min mor eller Martin, der vurdere tidshorisonten på kogningen af kartoflerne i forhold til størrelse - men en del gode råd findes her:
http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/ECE1274599/saadan-faar-du-perfekte-kartofler/