mandag den 23. juli 2012

Serpina

I dag er det Helle Rydings fødselsdag http://www.helleryding.dk/ - og derfor kan jeg ikke dy mig for at anmelde hendes bog, Serpina, som jeg netop har haft den store glæde at læse...


Helle Ryding skriver fantasybøger der bygger på gamle danske folkesagn, og det gør hun fantastisk. I denne bog skriver hun om Klinte Kongen, der huserede på Møns klint. Hovedpersonen er hans datter Serpina, og i bogen får vi både krig, kærlighed og fantastiske naturbeskrivelser... Jeg kunne slet ikke slippe bogen igen, da eventyret først rullede. Hun får skabt hele og elskelige personer, man både hader og elsker gennem bogen. Jeg lider personligt af araknofobi, og alligevel kommer jeg til at holde meget af den lille edderkop, der kravler rundt på Serpinas krop og hjælper hende.   
Dette er første bind i serien Klintespind, og jeg skal helt sikkert snart kaste mig over næste bind...

Du kan læse hele anmeldelsen på http://www.bogrummet.dk hvor den vil være at finde og et par uger...