tirsdag den 3. juli 2012

Så´der pizza...

Min plan om at lave sund og nærende mad til Martin og jeg fortsætter - jeg ved ikke helt hvor sund og nærende denne pizza er - men mad bliver der dog lavet på livet løs...
Hjemmelavet pizza alá Maja - værsgo! Jeg har lavet den i mange varianter, med kartofler, med champignon, med parmaskinke og alt derimellem...

Den er super nemt at lave og kræver ikke ret meget forberedelse!
 • Pizzabund
 • 10-20 g gær
 • 1¼ dl lunkent vand
 • 1 tsk olivenolie
 • ½ tsk groft salt
 • 1/2 sukker
 • 200 g pizzamel eller hvedemel (ca. 3½ dl)  
 • Tomatsauce
 • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
 • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
 • 1½ spsk vand 
 • 3 fed hvidløg
 • 1½ tsk tørret oregano 
 • 1½ tsk tørret basilikum
 • ¼ tsk groft salt 

Fyld fuldstændig efter din egen fantasi ;) Jeg kan anbefale tynde skiver af kartofler med ruccola, parmaskinke med mozerella eller som her oksekød, champignoner, mozzarella og peberfrugter...
 • Bagetid: Ca. 20 min. ved 250°.

Pizzabunde: Rør gæren ud i vand med sukker. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage til æltning på bordet). 
Lad herefter dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time. (Jeg er en af dem, der godt kan finde på at sætte den på en radiator inde i stuen ;O))

Tomatsauce: Rist kort hvidløg, løg, oregano og basilikum i em meget varm gryde. Hæld vand og tomapure over og smag til med salt.
 
Drys bordet med mel og ælt dejen rigtig rigtig godt igennem. (Jeg tæller tit imens - ellers bliver jeg alt for hurtig færdig - så sæt 30 eller 50 ælt som mål og tæl). Tilsæt evt. resten af melet hvis der er mere tilbage. Del evt. dejen i 2 hvis du vil have to pizzaer, rul dejen ud til en tynd plade max 5 mm tyk, jeg ruller den oftest direkte ud på melet bagepapir, så jeg ikke behøver flytte den. MEN der skal være lidt mel på og hvis dejen er klistret hænger den slemt i papiret!

Smør den varme tomatsauce på pizzabunden og drys med ost hvis det er revet (Mozzarella er tit bedst øverst, men så kommer jeg det først på kort før pizzaen skal ud - for jeg kan ikke lide det bliver brunt). Så kommes fyldet på som du nu synes - jeg lægger oftest kød på som det næste og "frugter" til sidst... 
Et godt råd er at tage pizzaen ud efter ca. 15 min, hvis du vil putte peperoni på og så bag pizzaen færdig. Rucola kommes først på lige når pizzaen tages ud af ovnen og serveres -- Bon appetit...