fredag den 16. marts 2012

Raske fingre og æbleskiverFik kogende vand over mine fingrer i onsdags (Martin var fantastisk til at passe og pleje og ikke drille for meget- derfor taknemligheds post om ham på bloggen). Nå, men i løbet af natten til fredag er brand-blærerne på mine fingre forsvundet – jeg har altid lært man skal stikke hul på vabler, blæner, og lignende – men det kunne jeg simpelthen ikke få mig selv til på fingrene, for var bange for infektion og store sår, og godt det samme, for åbenbart forsvinder de jo så også af sig selv uden at efterlade sig sår. (Måske et lille forskningsprojekt for en glad mediciner?!)


Mai-Britt kom på besøg og vi blev enige om at udover mine fingrer så lidt tørre og mumificerede ud, så er der her tale om et medicinsk mirakel - jeg mener, mine fingre var helt forbrændte og nu er de raske - jeg venter en opringning fra Vatikanet snarest. 

I dag var også dagen, hvor jeg endelig fik lavet æbleskiverne (som jeg skrev om, da jeg fik sushi med Ingeborg og ikke tude lave det selv) – eller det vil sige, jeg ikke så meget lavede æbleskiver,  som jeg hjalp Mai-Britt med at røre dejen… Altså hun endte faktisk med at bage dem, for jeg er stadig lidt bange for varme ting efter skoldningen af mine fingre, men det med at røre i en dej, er da klart et skridt på vejen mod at blive en bedre kok.

Mai-Britt er også karamel-koger og hun havde nogle super gode hjemmelavede chokoladeovertrukne karameller med, der alle forsvandt meget pludseligt så snart posen blev åbnet. 

Æbleskiver a la Maja Sofie, med bagning af Mai Britt:

80 gram smør

5 dl. sødmælk
500 gram hvedemel
2 spsk. sukker
6 æg
3 spk. bagepulver
Skallen af 1/2 cirtron og 2 tsk. saft
1tsk. vaniljesukker
Resten af smørpakken til stegningen i æbleskivepanden
Syltetøj og flormelis til serveringen!

Pisk først æggehviderne stive. Pisk derefter æggeblommer, sukker, mælk sammen.
Tilsæt hvedemel og bagepulver, og rør det, til det er jævnt.
Bland de piskede æggehvider i. Citronskallen rives fint ned i og saften hældes i.
Ingredienserne samles og piskes let til ensartet dej.
Bages i smeltet smør af Mai-Britt på æbleskivepande.