lørdag den 25. februar 2012

Romkugler


Romkugler er endnu en ting den kære Lene har lært mig at spise, jeg er ret vild dem efterhånden. (Åhh ved der kører en krig i for hold til navnet, og lige nu kan jeg ikke engang huske, om jeg er på trøffel eller romkugle-holdet, men lige meget, hvad man kalder den smager de nu ganske udemærket)


Ingredienser:
500 gram Kagerester (jeg kan rigtig godt lide at bruge chokoladekage)
100 gram Hindbærmarmelade,  man kan også bruge solbær, blåbær.
75 gram Smeltet, rigtig mørk chokolade
35 gram Rom Helst Mørk (smag til og brug romessens hvis det er til børn)
75 gram Kakao
75 gram Sukker
Havregryn til at rulle i…

Kuglefremstilling:
Smuldr kageresterne fint. Kom kakao og sukker fordel det fint. Kom smeltet chokolade i til det er en klistret masse, tilsæt herefter marmelade og rom/essens, og husk og smag til så du får den helt rigtige smag. Rul massen til kugler og tril dem i havregryn. Efter tilberedning opbevares kuglerne i køleskabet.