søndag den 12. februar 2012

Alanna


Alanna er intet mindre end en af de mest fantastiske fantasybøger, der nogensinde er skrevet!
Jeg fik den læst op, før jeg selv kunne læse, men historien brændte sig åbenbart fast i mig. For flere år efter stod jeg og forklarede en sød børnebibliotekar, om det her eventyr, der handlede om to tvillinger, med violette øjne og magiske evner – og bibliotekaren vidste lige hvilken bog jeg talte om.
Siden læste jeg alle Tamora Pierces bøger, og jeg nyder stadig at genlæse dem alle!

Alanna er første bind i serien Løvindens sang, der foregår i landet Tortall. Her kan piger ikke blive riddere, og bliver i stedet opdraget til at være fine damer. Alanna har bestemt ikke tænkt sig at blive en fin dame, da hun meget bedre kan lide at ride og slås. Derfor bytter hun plads med sin tvillingebror, Tom, og tager på ridderskole i stedet for ham. Tom tager så hendes plads på klosterskolen, hvor drenge kan blive uddannet til troldmand. Alanna må skjule, at hun er en pige, og det bliver en meget hård tid i lære som ridder.

Det er en rigtig god bog fyldt med kvindepower og magi, og jeg vil varmt anbefale den både til barnlige voksne og gammelkloge børn.