søndag den 15. januar 2012

Solvang - Dansk på Amerikansk!

Man hører ikke mange danske gloser i Solvang - der næsten er helt amerikaniseret. Der serveres æbleskiver og dannebrog vejrer smukt i rødt og hvidt over gaderne, men det er en meget tivoliseret udgave af Danmark, der vises her. Det er dog sjovt som dansker, at se byen og gå en tur i de små gader.

Jeg fik dog lov at smage ægte danske saltfisk lakridser, faktisk blev jeg presset ret intenst til det, selvom jeg forsikrede, at jeg kun kendte dem alt for godt. Overraskelsen var stor hos ekspedienten, da jeg nød smagen af salt lakrids og takkede for dem. Der findes tro kopier i miniature af Rundetårn og den lille havfrue, og man kan finde sild, snaps og rugbrød hos købmanden. Men jeg ved ikke, om det er køreturen værd fra Los Angeles - sjovt er det d at opleve. 


Man kan også nyde dansk smørrebrød og snaps på de sjove små restauranter - det er virkelig et spøjst sted at besøge som dansker i Californien! Jeg var ret vild med det - gemalen var knap så imponeret. Der skal nok også indskydes, at det var så varmt, at parkeringspladsens asfalt var en smeltet sort pøl, vi gled rundt i og sveden drev nedad vores rygge som små floder, mens vi travede gennem byen. 
I en af butikkerne var der en sød ældre dame, der lige ville fortælle, at de i Solvang netop havde haft besøg af den danske prins?! Vi var lidt forundrede, først og fremmest over hvilken af prinserne, der havde været i USA, for det havde vi ikke umiddelbart hørt noget om - og så hvilken prins man i selveste Solvang, ville betegne som Prinsen, så hun hentede avisen - og jeg ved ikke hvem, det var der havde været på besøg, men det var ikke en jeg kendte...